יש מדינות בהן המונח "אוכל רחוב" מתכתב עם מאכלים עממיים פשוטים וזולים, שיכולים להיות גם מוזרים במיוחד. בבלגיה התמונה שונה לחלוטין. סצנת אוכל הרחוב בה נחשבת למשובחת בכל קנה מידה, כאשר חלק מרכזי מהמאכלים האהובים המזוהים עם המדינה מקורם באוכל הרחוב. התוצאה: במהלך שיטוט בערי בלגיה, ובכלל זה בריסל, קשה להישאר אדישים למראות, לריחות ולטעמים של אוכל הרחוב המקומי.
תוכן עניינים:
1. וופל בלגי
2. שוקולד בלגי
וופל בלגי הוא אחד הקינוחים הנפוצים בבתי הקפה ובמסעדות במחוזותינו. בבלגיה הוא מגיע לרמה גבוהה פי כמה. הוופל הזה, העשוי מתערובת קלה ושכולל ריבועים עמוקים בהשוואה לגרסה האמריקאית שלו, נכלל בתפריט של כמעט כל מסעדה ובית קפה. זאת ועוד, בכל רחבי העיר תוכלו למצוא דוכני וופל בלגי מפתים, המגיעים בדרגות שונות של מחירים: החל ממשהו כמו יורו אחד לוופל בסיסי יחסית ועד לכ-10 יורו עבור וופל "מפואר".
הוופל הבלגי מכניס אותנו לעולם רחב של אפשרויות. ניתן למצוא גרסאות קרות וחמות שלו, כאשר התוספות מגוונות: קצפת, פירות העונה, אבקת סוכר, סירופים, כדורי גלידה ועוד (גם הגרסה נטולת התוספות, אגב, טעימה). אין הרבה בחירות טובות יותר לעשות במהלך טיול רגלי בבריסל מאשר לעצור רגע בדוכן וופל בלגי, לבחור במנה המתוקה המבוקשת ולאכול אותה בישיבה או בעמידה.
במהלך השנים השתרשה בבלגיה תרבות שלמה סביב הוופל המקומי. הוא הוצג בפעם הראשונה בתערוכה העולמית של בריסל, אי שם בשנות ה-50 של המאה הקודמת, אבל זכה לפופולאריות עצומה בעולם כשעשה את דרכו לארצות הברית. מעניין שלמרות שבמקור הוופל נקרא "וופל בריסל", הוחלט לשנות את השם השגור שלו בארצות הברית לוופל בלגי - פשוט מכיוון שהידע של האמריקאים באותה תקופה לגבי העובדה שבריסל היא בירת בלגיה לא היה מספק.

במהלך השנים הפך המונח "שוקולד בלגי" לסממן מובהק של איכות מושחתת – לא סתם הצירוף המקובל כמעט תמיד הוא "שוקולד בלגי משובח". השורשים של תעשיית השוקולד בבלגיה מתחילים עוד במאה ה-19, כשעד היום מדובר באחת התעשיות המרכזיות של המדינה. מה שחשוב יותר להדגיש הוא שמנקודת המבט של התייר ישראלי המבקר בבלגיה, ובכלל זה בבריסל, הימנעות מהשוקולד הבלגי כמעט אינה מתקבלת על הדעת. במיוחד כשהוא נגיש וזמין כל כך.
מלבד האפשרות לאכול (או לשתות) את השוקולד במסגרת ישיבה בבית קפה או במסעדה בעיר, בדוכני האוכל - עוד אחד מסימני ההיכר של בריסל - תוכלו למצוא שוקולד בלגי איכותי במגוון וריאציות. הדוכנים מושכים את תשומת הלב בניחוח שלהם, אבל מתבלטים בעיקר בטעם. בדוכני האוכל הבלגיים תוכלו למצוא שוקולדים במגוון טעמים, הן המוכרים והן כאלה שלא תאמינו איך לא נתקלתם בהם קודם לכן. גם הצורה והגודל של השוקולדים משתנה בין הדוכנים. ניתן למצוא נשנושי שוקולד לזלילה במקום או בהמשך הטיול בעיר, אבל גם דוכנים המאפשרים לכם להביא מזכרת מתוקה הביתה.
יתרון משמעותית הוא שהמחירים של השוקולדים הנמכרים בדוכני האוכל בבריסל יכולים בהחלט להיות נוחים במונחים אירופאיים – וגם בהשוואה לרכישה של השוקולד בחנויות הרבות הפזורות ברחבי העיר. עם זאת, אנחנו ממליצים לכם ליהנות מכל העולמות, להתנסות במאכלי הרחוב אבל גם לבקר בחנויות שהפכו בחלקן את העיסוק בשוקולד לאמנות במלוא מובן המילה.
