כשמדברים על מאכלים בלגיים, רבים מעלים לנגד עיניהם את הקינוחים המושחתים: הוופל הבלגי המפורסם או השוקולד המשובח. אלה ראויים לכבוד שלהם, אבל חשוב לזכור שהמטבח הבלגי ממש לא מסתכם בהם. זהו מטבח עשיר, מגוון ואיכותי, הנחשב בעיני רבים מהמומחים הקולינריים לאחד המשובחים באירופה. בגזרת המאכלים הבלגיים המומלצים תמצאו צ'יפס מקומי, מולים, שבלולים, סטייק "אמריקאי", תבשיל ווטרזוי ועוד.

לכאורה, בריסל אינו המקום אליו צריך להגיע כדי לטעום סושי איכותי ומאכלים נוספים על טהרת המטבח היפני האיכותי. מסעדת Makisu מוכיחה אחרת. אנשי המסעדה טוענים ש"יש להם אובבסיה עם סושי" ושהם הסתובבו בכל קצוות העולם על מנת לפצח את הנוסחה לסושי המנצח. המוניטין המרשים מאד של המסעדה, יחד עם מספר הסועדים הרב בה בכל יום נתון, מראים שהמאמצים האלה ככל הנראה נשאו פרי.
Makisu מציע עבורכם קולקציה מרשימה של רולים של סושי ומאקי, כפי שניתן להסיק משמה. אחת מגולות הכותרת כאן היא האפשרות להרכים באמצעותו.
עקב הביקוש הגבוה למסעדה והעובדה שזה לא מובן מאליו כלל שיהיה בה שולחן פנוי במועד הביקור שלכם, מומלץ להזמין מקום מאקי בהתאמה אישית, מתוך רשימה של כ-30 רכיבים טריים שמציעה אינספור אופציות להרכבה - זו הסיבה שרבים מתושבי העיר מבקרים כאן על בסיס קבוע ומצפים בכל ביקור לחוויה קולינרית שונה. מדובר במסעדה שמציעה עבור המבקרים בה חוויה אינטימית ונעימה.
למרות שבריסל היא לא העיר הזולה ביותר באירופה, ואף על פי שיש בה לא מעט מסעדות המתומחרות באופן גבוה יחסית, Makisu דווקא מציעה תפריט ברמת מחירים הגיונית. המטרה כאן, לדברי אנשי המקום, היא מניעת הצורך להתפשר בין התקציב לבין איכות המאכלים הרוכש מראש. החדשות הטובות הן שכיום אפשר לעשות את זה בצורה פשוטה ומהירה באמצעות האינטרנט.
במהלך ביקור בבריסל מומלץ להיחשף למסעדות המגישות בשר איכותי, אחת ההתמחויות העיקריות של העיר בפן הקולינרי שלה. Ellis Gourmet Burger מציעה, כפי שניתן להסיק משמה, המבורגר גורמה. לכאורה מנה אמריקאית, בפועל מנה שמתאימה היטב לסגנון האוכל הבלגי. מה שחשוב יותר הוא שמדובר בהמבורגר שהאיכות שלו היא חסרת תקדים אפילו בסטנדרטים הגבוהים של בריסל. מאחורי המסעדה המשובחת הזו עומד חזון של מספר חובבי בשר שחיפשו לחקור את הדרכים להקמת מסעדה שתגיש המבורגרים המשנים את חוקי המשחק בתחום. מאז ועד היום אליס מגישה המבורגרים מחומרי גלם איכותיים, המוכנים במתכונים סודיים על ידי צוות שפים עתירי שבחים.
תפריט המסעדה עשיר וכולל המבורגרים עונתיים, קלאסיקות גורמה (כולל כמובן שילובים שפחות מתאימים לישראלים השומרים על כשרות), המבורגרים צמחוניים ברמת גורמה וכן מגוון מנות ספיישל המזוהות עם המקום. יש כאן תוספות שונות לאכול לצד ההמבורגרים, סלטים לפתוח איתם את הארוחה, מנות ילדים שמתאימות לבילויים משפחתיים במסעדה, מילקשייקים בסטייל אמריקאי וקינוחים שיכולים להותיר טעם מתוק – תרתי משמע - בתום הארוחה.
מעניין לציין שהבחירה בשם אליס אינה מקרית, אלא מבטאת את הרצון של אנשי המסעדה להביא את חזון ההמבורגרים מארצות הברית לאירופה. בסמוך לניו יורק ממוקם האי אליס, אליו הגיעו המוני מהגרים מאירופה במאה האחרונה. החשיבה היא שבדרך דומה תוכל המסעדה להביא את ההמבורגרים ברמת הגורמה מארצות הברית ולבצע להם "עלייה" לאירופה.
כאשר מגיעים למסעדה או למקום בילוי בבריסל, הציפייה היא לביקור שיחרוג מהנוסחאות המקובלות שאנחנו מכירים. לעיר יש קסם משלה שמביא לאווירה נעימה בלא מעט מקומות בילוי. פבליקו (Publico) היא דוגמא מובהקת לכך. מדובר במסעדה אינטימית ומעוצבת היטב, שמגישה תפריט משובח ועשיר במטעמים. האווירה כאן היא רגועה יחסית, גם כאשר המסעדה מלאה בסועדים. הסועדים מצידם הם לא רק תיירים, אלא גם מספר גדול של מקומיים.
מאחורי המסעדה עומד אדם שהתשוקה שלו לאוכל היא בלתי נלאית, מה שבא לידי ביטוי באהבה הגדולה בה מוכנים המאכלים ולאיכות הגבוהה שלהם כאשר הם מונחים על הצלחת. התפריט המוגש במסעדה משקף את הסביבה המקיפה את המקום: יש כאן מנות קלאסיות ואהובות על ידי סועדים מכל רחבי העולם, תפריט מגוון עם השפעה אתנית והגשה מודרנית ומוקפדת של המנות (כי הרי ידוע שמנות "אוכלים" קודם כל עם העיניים).
מטרת העל המוצהרת של המסעדה היא להפוך אוכל איכותי לאירוע יום-יומי. המסעדה שמה דגש על בחירה מוקפדת של חומרי גלם ויצירתיות לא קטנה בהכנת המנות. יש כאן מנות פתיחה ומאזטים מכל רחבי העולם, סלטים עשירים, מנות בשר ומנות קלאסיות שמקבלות כאן פרשנות משלהן. התמחור של המסעדה הוא לא הזול ביותר שתמצאו בעולם, אבל במונחים אירופאיים – או אפילו ביחס לאיכות האוכל ולתמורה שמקבלים – מדובר בסכומים סבירים בהחלט.